Clicky

 
Transport Online - Onderzoek naar dood man na val van boot op de Maas

Onderzoek naar dood man na val van boot op de Maas

Onderzoek naar dood man na val van boot op de Maas
05-08-2022 16:34 | Binnenland | auteur Redactie

DEN BOSCH - Woensdagavond viel op de Maas bij Empel een 22-jarige man uit Sint Michielsgestel door vooralsnog onbekende oorzaak van een boot en kwam niet meer boven. Een zoektocht door diverse hulpdiensten naar de man leverde die avond niets op. Nadat de zoekactie donderdag weer was opgestart, werd door een gespecialiseerd zoekteam van de Landelijke Eenheid een lichaam gevonden. Inmiddels staat vast dat het, zoals al meteen werd aangenomen, om de vermiste man gaat, meldt de politie.

Tijdens de zoektocht op woensdag werden politie-eenheden van Oost-Brabant en Oost-Nederland en een duikteam van de brandweer ingezet. Ook medewerkers van Rijkswaterstaat en Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ) van de politie sloten aan. De collega's van het LTOZ vonden aan het begin van de donderdagmiddag het stoffelijk overschot van een man.

De politie startte een onderzoek naar de omstandigheden waaronder de man te water is geraakt. Daarom worden onder andere de andere opvarenden van de boot verklaringen opgenomen. Uit het onderzoek zal moeten blijken of iemand  iets te verwijten is. De boot, waarvan één van de opvarenden ook de eigenaar is, werd ten behoeve van nader technisch onderzoek in beslag genomen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het team Infra van de Landelijke Eenheid. 

Foto's

  • J.Roeland
    MAAS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden