Clicky


 


Grootste containerschip ter wereld de 'Ever Alot' komt naar Rotterdam

Grootste containerschip ter wereld de 'Ever Alot' komt naar Rotterdam
05-08-2022 14:13 | Haven Nieuws | auteur ANP

ROTTERDAM - De aankomst van de Ever Alot in de Amazonehaven bij de ECT staat voorlopig gepland in de nacht van 10 op 11 augustus. Het schip heeft een capaciteit van 24.004 TEU en dat is officieel net iets meer dan de Ever Ace kan vervoeren (23.992 TEU). Daarmee is het vaartuig officieel het grootste containerschip ter wereld.

De Ever Ace en Ever Alot zijn allebei 400 meter lang en 61,5 meter breed. Beide schepen behoren tot de A-klasse van Evergreen. Binnen deze klassen vallen twaalf schepen. Van de zeven opgeleverde schepen hebben er zes een capaciteit van 23.992 TEU. De Ever Alot doorbreekt de magische grens van 24.000 TEU.

MSC Tessa

De Ever Alot kan maar eventjes genieten van zijn verworven status. Afgelopen maandag 1 augustus werd de MSC Tessa te water gelaten bij ’s werelds grootste scheepswerf Hudong-Zhonghua Shipbuilding te Shanghai. Het heeft een capaciteit van 24.116 TEU en zal dit jaar nog in de vaart komen.

De officiële capaciteit is gebaseerd op het stapelen van lege standaardcontainers van 20 voet lang (zes meter) en 8 voet hoog (2,43 meter). In de praktijk laden die schepen vooral 40 voets containers en is hun werkelijke capaciteit lager dan de 'theoretische' 24.000 TEU. De ‘megamax-containerschepen’ hebben al jaren geleden de lengte van 400 meter bereikt. Schepen worden niet groter gemaakt omdat ze anders niet door het Suez-kanaal mogen varen en dat is de voornaamste vaarroute tussen Zuid-Oost Azië en Europa.

Inmiddels heeft scheepswerf Yangzijiang Shipbuilding met de ‘MSC Irina’ en de ‘MSC Michel Cappellini’ twee containerchepen met een nominale capaciteit van 24.232 TEU in aanbouw.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats