Clicky

 
Transport Online - Zaak spandoeken Haaksbergen voorwaardelijk geseponeerd

Zaak spandoeken Haaksbergen voorwaardelijk geseponeerd

Zaak spandoeken Haaksbergen voorwaardelijk geseponeerd
05-08-2022 10:19 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

HAAKSBERGEN - Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de 59-jarige man die in februari dit jaar spandoeken aan het balkon van zijn woning hing, met daarop onder meer een antisemitische uiting, niet strafrechtelijk te vervolgen. De zaak is voorwaardelijk geseponeerd. De verdachte krijgt een proeftijd van één jaar opgelegd; gaat hij binnen het jaar opnieuw in de fout, dan volgt alsnog een strafrechtelijke vervolging.

Afgelopen februari hing de man, een inwoner van de gemeente Haaksbergen, spandoeken op aan het balkon van zijn woning, in protest tegen de op dat moment geldende coronamaatregelen. Daarop stonden onder meer een belediging richting Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp en een karikaturale tekening van een Jood, die als antisemitisch wordt beschouwd en in dit geval ook strafbaar is.

Op last van het Openbaar Ministerie werden die spandoeken door de politie verwijderd. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) en de voorzitter van de Tweede Kamer deden vervolgens aangifte van de uitingen.

Hoewel volgens het Openbaar Ministerie in alle twee de uitingen sprake is van strafbaar handelen, is besloten de zaak voorwaardelijk te seponeren. Dat de zaak voorwaardelijk geseponeerd is, wil niet zeggen dat de verdachte geen strafbaar feit heeft begaan; dat is wel degelijk het geval. In deze zaak is volgens het OM, gelet op de persoonlijke omstandigheden van de verdachte, strafrechtelijk ingrijpen geen passende oplossing. Daarom heeft het OM ervoor gekozen om verdachte te waarschuwen door middel van een voorwaardelijk sepot. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions