Clicky

 
Transport Online - Gijzeling buschauffeurs Arriva veel gewelddadiger dan gemeld

Gijzeling buschauffeurs Arriva veel gewelddadiger dan gemeld

Gijzeling buschauffeurs Arriva veel gewelddadiger dan gemeld
04-08-2022 22:23 | Criminaliteit | auteur Redactie | MEDIAWATCH

BERGEN OP ZOOM - De gijzeling van twee buschauffeurs, maandagochtend in Bergen op Zoom, verliep veel gewelddadiger dan Arriva tot nu toe wilde doen geloven. De overvallers gebruikten kokend water, duwden een pistool in de mond van één van de slachtoffers en deelden klappen uit om de chauffeurs tot praten te dwingen. Dat hebben meerdere bronnen binnen de busonderneming tegenover BN DeStem verklaard.

Arriva deed aangifte bij de politie. Het bedrijf hield de gebeurtenissen naar buiten toe stil. Wel werd later op de dag een intern communiqué onder de medewerkers verspreid, waarin wordt gemeld dat de chauffeurs "fysiek ongedeerd zijn gebleven", wat veel chauffeurs steekt.

Daarover zegt Arriva: "We zaten met het lastige dilemma dat we aan de ene kant onze medewerkers wilden informeren over wat er was gebeurd, maar aan de andere kant geen detailinformatie over de overval wilden delen om het politieonderzoek niet te bemoeilijken."

De politie, die de zaak hoog opneemt en een rechercheteam op de zaak heeft gezet, wil niet reageren op de nieuwe feiten en zegt alleen dat er sprake is geweest van grof geweld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden