Clicky

 
Transport Online - Britse maker vliegtuigmotoren Rolls-Royce ziet herstel vraag

Britse maker vliegtuigmotoren Rolls-Royce ziet herstel vraag

Britse maker vliegtuigmotoren Rolls-Royce ziet herstel vraag
04-08-2022 11:21 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

LONDEN - De Britse bouwer van vliegtuigmotoren Rolls-Royce ziet de vraag toenemen nu de luchtvaart herstelt van de coronapandemie en er weer veel meer wordt gevlogen, waaronder op lange afstanden. Rolls-Royce is een belangrijke leverancier van motoren voor vliegtuigen voor langere afstanden.

Zo zijn de krachtige Trent-turbines van het bedrijf gebruikt voor de Airbus A330, A340, A350 en A380 en de Boeing 787 en 777. Vanwege het aantrekkende toerisme worden weer meer toestellen besteld door luchtvaartmaatschappijen. Omdat veel meer wordt gevlogen moet ook meer onderhoud worden gepleegd door Rolls-Royce aan motoren en worden meer reserve-onderdelen geleverd.

Tijdens de coronacrisis leed het bedrijf nog miljardenverliezen omdat de luchtvaart was ingestort. Om overeind te blijven werden duizenden banen geschrapt bij Rolls-Royce.

Het concern zegt vast te houden aan zijn financiële verwachtingen voor het gehele jaar, met onder meer een hogere omzet dan in 2021. Topman Warren East van Rolls-Royce treedt eind dit jaar af. Hij zal dan worden opgevolgd door Tufan Erginbilgic, die eerder jarenlang voor olieconcern BP heeft gewerkt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden