Clicky

 
Transport Online - Roosen ontwijkt zware crash en wint tweede rit Ronde van Burgos [+video]

Roosen ontwijkt zware crash en wint tweede rit Ronde van Burgos

Roosen ontwijkt zware crash en wint tweede rit Ronde van Burgos [+video]
03-08-2022 19:09 | Sport | auteur ANP

VILLADIEGO - Timo Roosen heeft de tweede etappe in de Ronde van Burgos op zijn naam geschreven. De Nederlandse wielrenner van Jumbo-Visma bleef in een merkwaardige sprint zijn ploeggenoten Edoardo Affini uit Italië en Chris Harper uit Australië voor.

Het drietal wist te ontkomen aan een zware crash, de rest van het peloton niet. De grote valpartij werd veroorzaakt door David Dekker, ook een renner van Jumbo-Visma. Hij verloor op een vluchtheuvel de controle over zijn stuur. Meerdere renners vlogen daarbij tegen en zelfs over de hekken. De drie renners van Jumbo-Visma wisten de val te ontwijken, omdat zij in een zogenoemd 'treintje' voorop reden om de sprint aan te trekken voor Dekker. Dekker reed zelf in vierde positie, achter zijn drie ploeggenoten.

Voor de 29-jarige Roosen was het zijn eerste zege van het seizoen.

De Colombiaan Santiago Buitrago van Bahrain Victorious, die dinsdag de openingsrit won, blijft leider in het algemeen klassement.

Donderdag volgt de derde etappe, van Quintana Martin Galindez naar Villarcayo. Voor de renners wachten dan de beklimmingen van de Alto de Cereceda, de Alto de Retuerta en de Picon Blanco. De top van de Alto de Bocos ligt op 8 kilometer van de eindstreep in Villarcayo.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions