Clicky


Verdachte van bommelding Provinciehuis Leeuwarden aangehouden

Verdachte van bommelding Provinciehuis Leeuwarden aangehouden
03-08-2022 15:24 | Binnenland | auteur Redactie

LEEUWARDEN - Een 23-jarige man uit Leeuwarden is woensdagochtend aangehouden op verdenking dat hij vorige maand de melding heeft gedaan dat er een bom zou liggen in het Provinciehuis in Leeuwarden. Die ochtend vond er een demonstratie plaats voor het Provinciehuis op de Tweebaksmarkt. De politie nam na de melding de nodige veiligheidsmaatregelen en startte direct een onderzoek. Dat onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van de verdachte, meldt de politie.

Woensdagochtend 13 juli 2022 omstreeks 11:00 uur kwam er bij het landelijk politienummer een telefonische melding binnen van een op dat moment onbekende man, dat er in het Provinciehuis op de Tweebaksmarkt een mestbom zou ontploffen.

Daarop zijn er meteen veiligheidsmaatregelen getroffen. Er werden meerdere gebouwen in de omgeving van de Tweebaksmarkt ontruimd en het gebied werd afgezet. Aan het begin van de middag werd het duidelijk dat er geen sprake meer was van een dreiging en werd het gebied vrijgegeven. In het door de politie opgestarte onderzoek naar de aard van de melding is een de man uit Leeuwarden nu als verdachte aangehouden.