Clicky

 
Transport Online - Meer vraag naar luchtvracht dan voor corona ondanks beperkingen

Meer vraag naar luchtvracht dan voor corona ondanks beperkingen

Meer vraag naar luchtvracht dan voor corona ondanks beperkingen
03-08-2022 14:19 | Luchtvracht | auteur ANP

GENÈVE - Luchtvaartmaatschappijen merkten in de eerste helft van dit jaar meer vraag naar luchtvracht dan voor de coronacrisis. Volgens topman Willie Walsh van de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA heeft de cargosector daarmee een sterk herstel laten zien.

"Dat is een sterke prestatie, vooral gezien de aanhoudende beperkingen in de toeleveringsketen en het capaciteitsverlies als gevolg van de oorlog in Oekraïne", stelt de branchevoorman in een verklaring. Hij merkt op dat dit betekent dat de huidige economische onzekerheid eigenlijk maar weinig invloed heeft gehad op de vraag naar luchtvracht.

Wereldwijd steeg de vraag naar luchtvrachtvervoer met ruim 2 procent ten opzichte van de eerste zes maanden in 2019, het laatste jaar voor de pandemie. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar was er wel sprake van een daling van meer dan 4 procent. Toen maakte de wereldeconomie nog een sterk herstel door na de eerdere coronadip, waardoor er even extra veel vraag was naar vrachtvervoer door de lucht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions