Clicky

 
Transport Online - China zegt dat Pelosi en VS gestraft worden na bezoek Taiwan

China zegt dat Pelosi en VS gestraft worden na bezoek Taiwan

China zegt dat Pelosi en VS gestraft worden na bezoek Taiwan
03-08-2022 10:42 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/AFP/RTR

BEIJING - De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi zegt dat de Verenigde Staten gestraft gaan worden na het bezoek van toppolitica Nancy Pelosi aan Taiwan. China is woedend dat de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden de eilandstaat bezoekt, die door China wordt gezien als afvallige provincie.

"Dit is een complete schertsvertoning. De VS schenden de soevereiniteit van China onder het mom van zogenaamde democratie. Iedereen die China beledigt, wordt gestraft", aldus Wang. Over wat voor straffen het gaat, is niet gezegd. China dreigde eerder ook al met tegenacties als Pelosi Taiwan zou bezoeken. Er zijn al militaire oefeningen aangekondigd waardoor het lucht- en zeeruim van Taiwan geblokkeerd wordt.

Taiwan is vanwege de Chinese oefeningen in overleg met onder meer Japan en de Filipijnen over alternatieve luchtroutes waardoor de eilandstaat niet volledig wordt afgesloten. Japan en Zuid-Korea hebben hun zorgen al uitgesproken over de situatie, de landen willen dat de rust wordt bewaard in de regio. De Europese Unie zegt dat het conflict moet worden uitgesproken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden