Clicky

 
Transport Online - Etihad Airways breidt vrachtactiviteiten uit met zeven Airbus A350F-vrachtvliegtuigen

Etihad Airways breidt vrachtactiviteiten uit met zeven Airbus A350F-vrachtvliegtuigen

Etihad Airways breidt vrachtactiviteiten uit met zeven Airbus A350F-vrachtvliegtuigen
03-08-2022 10:34 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

ABU DHABI - Etihad Airways heeft haar bestelling bij Airbus bevestigd voor zeven nieuwe generatie A350F- vrachtvliegtuigen, na de eerdere toezegging die op de Singapore Airshow was aangekondigd. De vrachtvliegtuigen zullen de vrachtcapaciteit van Etihad verbeteren door de meest efficiënte vrachtvliegtuigen op de markt in te zetten.

Met deze bestelling van de A350F breidt de nationale luchtvaartmaatschappij van de VAE zijn relatie met Airbus uit en voegt deze vliegtuigen toe aan zijn bestaande bestelling van de grootste passagiersversie van A350-1000 's, waarvan er vijf zijn afgeleverd.

Etihad heeft ook een langetermijnovereenkomst gesloten voor Airbus' Flight Hour Services (FHS) ter ondersteuning van de gehele A350-vloot, om de prestaties van het vliegtuig te behouden en de betrouwbaarheid te optimaliseren. Dit is de eerste overeenkomst voor een Airbus FHS-contract voor een A350-vloot in het Midden-Oosten. Los daarvan heeft Etihad ook gekozen voor Skywise Health Monitoring van Airbus , waardoor de luchtvaartmaatschappij toegang heeft tot realtime beheer van vliegtuiggebeurtenissen en probleemoplossing, waardoor tijd wordt bespaard en de kosten van ongepland onderhoud worden verlaagd.

Als onderdeel van 's werelds modernste langeafstandsvliegtuigen biedt de A350F veel overeenkomsten met de passagiersversies van de A350. Met een laadvermogen van 109 ton kan de A350F alle vrachtmarkten bedienen. Het vliegtuig heeft een grote vrachtdeur op het hoofddek, waarvan de romplengte en capaciteit zijn geoptimaliseerd rond de standaard pallets en containers in de sector.

Meer dan 70 procent van het casco van de A350F is gemaakt van geavanceerde materialen, wat resulteert in een 30 ton lager startgewicht en een minimaal 20 procent lager brandstofverbruik en emissies dan zijn huidige naaste concurrent. De A350F voldoet volledig aan de strengere CO₂-emissienormen van de ICAO die in 2027 van kracht worden. Inclusief de toezegging van vandaag heeft de A350F 31 vaste bestellingen van zes klanten binnengehaald.

De A350F voldoet aan de op handen zijnde golf van vervangingen van grote vrachtschepen en de veranderende milieu-eisen, waardoor de toekomst van luchtvracht vorm krijgt. De A350F zal worden aangedreven door de nieuwste technologie, zuinige Rolls-Royce Trent XWB-97-motoren.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions