Clicky


Rotterdam The Hague Airport kan in herfst geen vluchten Schiphol overnemen

Rotterdam The Hague Airport kan in herfst geen vluchten Schiphol overnemen
02-08-2022 11:59 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - [update 15:43 uur] Luchthaven Rotterdam The Hague Airport kan in de herfst geen vluchten van Schiphol overnemen. Volgens een woordvoerder is er simpelweg geen ruimte. "We zitten aan onze taks tot eind oktober, alle slots zijn ingevuld."

Eind juni maakte de luchthaven al bekend de laatste vrije plekken tot eind augustus te hebben ingevuld. Toen gingen de laatste plekken voor het grootste gedeelte naar TUI Fly. Ook Corendon verplaatste eerder vluchten naar Rotterdam.

Schiphol bracht dinsdag het nieuws naar buiten in september en oktober opnieuw een maximumaantal reizigers in te stellen. In die maanden kunnen respectievelijk 67.500 en 69.500 reizigers vertrekken. Schiphol verwacht daardoor dagelijks gemiddeld 3500 te veel passagiers op de luchthaven.

Dat er op Rotterdam geen plek is, lijkt een tegenvaller voor luchtvaartmaatschappijen. Corendon gaf in een eerdere reactie op de aankondiging van Schiphol aan geen vluchten te willen schrappen, maar zo nodig juist uit te wijken naar Rotterdam. Volgens een woordvoerder van Corendon behoort dat nog altijd tot de mogelijkheden. De luchtvaartmaatschappij vroeg eerder namelijk al extra slots aan voor de periode tot november. Daarbij geeft de zegsvrouw aan dat reeds geplande vluchten vanaf het vliegveld in Rotterdam niet in gevaar komen.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)