Clicky

 
Transport Online - China heeft contact met VS over mogelijk bezoek Pelosi aan Taiwan

China heeft contact met VS over mogelijk bezoek Pelosi aan Taiwan

China heeft contact met VS over mogelijk bezoek Pelosi aan Taiwan
02-08-2022 11:23 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR/AFP

BEIJING - China heeft contact met de Verenigde Staten over een mogelijk bezoek van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi aan Taiwan, zegt een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Zo'n bezoek ligt diplomatiek erg gevoelig, omdat China de onafhankelijkheid van Taiwan niet erkent.

"De VS gaan boeten" als het bezoek van Pelosi aan Taiwan doorgaat, aldus de woordvoerder. "De VS dragen de verantwoordelijkheid voor hun daden."

Pelosi kwam dinsdag aan in Maleisië en volgens berichten in diverse media zou ze mogelijk dezelfde dag of woensdag naar Taiwan reizen. Het militaire vliegtuig dat de Amerikaanse naar Maleisië had gebracht vertrok dinsdag, maar het is niet bekend of Pelosi aan boord was.

Waarschuwingen

De VS zeiden eerder rekening te houden met een Chinese militaire "demonstratie van macht" rond het bezoek. Het zou dan mogelijk gaan om het afvuren van raketten in de Straat van Taiwan en het schenden van het Taiwanese luchtruim.

Het communistische regime van China heeft herhaaldelijk gewaarschuwd "niet met vuur te spelen" rond Taiwan. Beijing ziet het eiland als een afvallige provincie en vindt dergelijk hooggeplaatst bezoek een provocatie. Pelosi zegt met haar mogelijke bezoek haar "onwankelbare" steun te willen uiten voor de naar volledige onafhankelijkheid strevende Taiwanezen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden