Clicky


 


Lufthansa en Shell gaan toekomstgerichte samenwerking aan voor duurzame vliegtuigbrandstoffen

Lufthansa en Shell gaan toekomstgerichte samenwerking aan voor duurzame vliegtuigbrandstoffen
02-08-2022 09:55 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

FRANKFURT AM MAIN - Shell en de Lufthansa Group hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend over de wereldwijde levering van duurzame vliegtuigbrandstof. De partijen zijn van plan om een ​​zevenjarig contract overeen te komen voor een totaal leveringsvolume van maximaal 1,8 miljoen ton SAF vanaf 2024.

Met de samenwerking kan de Lufthansa Group de beschikbaarheid, marktontwikkeling en het gebruik van SAF bevorderen als een essentieel element voor een CO 2 -neutrale toekomst in de luchtvaart. De Lufthansa Group is nu al de grootste afnemer van SAF in Europa en wil een van 's werelds toonaangevende luchtvaartgroepen blijven als het gaat om het gebruik van duurzame kerosine. De samenwerking zou Shell's doel ondersteunen om tegen 2030 ten minste tien procent van zijn vliegtuigbrandstof die wereldwijd als SAF wordt verkocht, aan te bieden.

SAF - de duurzame vliegtuigbrandstof

SAF zijn vliegtuigbrandstoffen die worden geproduceerd zonder gebruik te maken van fossiele energiebronnen zoals olie of aardgas en die CO2-besparingen mogelijk maken in vergelijking met conventionele kerosine. Er zijn verschillende fabricageprocessen en er zijn verschillende uitgangsmaterialen beschikbaar als energiedragers. De huidige generatie SAF, die 80 procent CO2 bespaart ten opzichte van conventionele kerosine, wordt voornamelijk gemaakt van biogene reststoffen, bijvoorbeeld van gebruikte frituurolie. In de toekomst kan SAF een bijna CO2 -neutrale luchtvaart mogelijk maken.

De Lufthansa Group is al vele jaren betrokken bij onderzoek naar SAF, heeft een uitgebreid netwerk van partnerschappen opgebouwd en stimuleert met name de introductie van duurzame vliegtuigbrandstoffen van de volgende generatie. Speciale aandacht gaat uit naar de toekomstgerichte power-to-liquid en sun-to-liquid technologieën die gebruik maken van hernieuwbare energie of thermische zonne-energie als energiebron.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats