Clicky

 
Transport Online - Maersk verhoogt opnieuw winstverwachting door hoge vrachttarieven

Maersk verhoogt opnieuw winstverwachting door hoge vrachttarieven

Maersk verhoogt opnieuw winstverwachting door hoge vrachttarieven
02-08-2022 09:34 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

KOPENHAGEN - De Deense containerrederij en vrachtvervoerder A.P. Møller-Maersk heeft voor de tweede keer op rij haar winstverwachting voor dit jaar verhoogd. Het concern spreekt van een "uitzonderlijke markt" voor transportbedrijven vanwege de aanhoudende grote vraag naar containervervoer en de sterk gestegen vrachttarieven.

Maersk, dat ongeveer een zesde van de wereldwijde containerhandel controleert, profiteert van de congestie op de belangrijke handelsroutes en in de grote havens wereldwijd. Die situatie houdt volgens het bedrijf langer aan dan verwacht. Door het tekort aan scheepvaartcapaciteit kan de vervoerder hogere prijzen vragen voor zijn diensten. Concurrent Hapag-Lloyd, de op vier na grootste rederij ter wereld, verhoogde onlangs ook al zijn winstprognose en verklaarde dat de gemiddelde vrachttarieven in de eerste jaarhelft ongeveer 80 procent hoger lagen.

Het concern rekent nu op een operationele winst van 37 miljard dollar, omgerekend ruim 36 miljard euro. Eerder werd 30 miljard dollar voorspeld. In het tweede kwartaal boekte Maersk een omzet van bijna 22 miljard dollar en een operationele winst van dik 10 miljard dollar. Woensdag maakt het concern de volledige kwartaalcijfers bekend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden