Clicky

 
Transport Online - Baanwielrenner Matthew Walls vliegt in publiek bij crash op Gemenebestspelen, [+video]

Baanwielrenner Matthew Walls vliegt in publiek bij crash op Gemenebestspelen,

Baanwielrenner Matthew Walls vliegt in publiek bij crash op Gemenebestspelen, [+video]
31-07-2022 19:55 | Sport | auteur ANP/RTR

LONDEN - De Engelse baanwielrenner Matthew Walls is gewond geraakt toen hij tijdens de Gemenebestspelen in Londen op het onderdeel scratch ten val kwam en over de boarding werd gekatapulteerd. Walls (24) belandde daardoor in het publiek. Enkele toeschouwers raakten gewond bij de crash. Een man had snijwonden in zijn arm en een meisje moest worden verzorgd.

Het restant van het baanprogramma van zondagmiddag werd afgelast, de bezoekers kregen het verzoek om het stadion te verlaten. De medische staf verzorgde ondertussen de gewonden. "Matt is bij zinnen en kan spreken. Dat heeft hij de hele tijd kunnen doen. Hij wordt verzorgd in het ziekenhuis", meldde Team England.

Walls, de olympisch kampioen van vorig jaar op het omnium in Tokio en winnaar van zilver op de koppelkoers, probeerde in de slotronde renners die ten val kwamen te ontwijken. George Jackson uit Nieuw-Zeeland en Josh Duffy uit Australië raakten bij een val lager in de baan met de fietsen in elkaar gehaakt en schoven door de hoge snelheid naar boven op de baan. Walls moest hierdoor ook naar boven sturen, raakte nog een ander wiel en vloog tot schrik van het publiek over de boarding.

De Gemenebestspelen (Commonwealth Games) vinden grotendeels plaats in Birmingham. Het baanwielrennen wordt echter in Londen gehouden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden