Clicky

 
Transport Online - Spanje meldt eerste sterfgeval apenpokken in Europa

Spanje meldt eerste sterfgeval apenpokken in Europa

Spanje meldt eerste sterfgeval apenpokken in Europa
29-07-2022 20:34 | Buitenland | auteur ANP/RTR

MADRID - In Spanje wordt het eerste sterfgeval door apenpokken in Europa gemeld. Het ministerie van Volksgezondheid bevestigde het overlijden van de eerste patiënt in het Zuid-Europese land als gevolg van de ziekte, aldus de krant El Mundo.

Spanje geldt als zwaar getroffen door de ziekte met inmiddels 4298 bevestigde gevallen. Van de 3750 besmette personen over wie informatie beschikbaar is, werden er 120 in het ziekenhuis opgenomen en stierf er dus een. De meeste besmette personen zijn man, de gemiddelde leeftijd is 37 jaar.

Kort voor Spanje meldde Brazilië een eerste sterfgeval als gevolg van het apenpokkenvirus. Het zou gaan om het zesde sterfgeval in de huidige uitbraak van de apenpokken en de eerste buiten Afrika. Het slachtoffer was een 41-jarige man die kanker en een verzwakt immuunsysteem had.

De Wereldgezondheidsorganisatie riep vorige week de apenpokken uit tot een wereldwijde gezondheidscrisis. Wie apenpokken oploopt, kan last krijgen van koorts, hoofdpijn, spierpijn en algehele malaise. Na een aantal dagen ontstaat een uitslag met blaasjes op de huid. Meestal worden mensen niet heel erg ziek van een infectie. Het virus treft momenteel vooral mannen die seks hebben met mannen, maar het is geen geslachtsziekte. Het virus verspreidt zich onder meer via huid-op-huidcontact. Iedereen kan het virus oplopen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden