Clicky

 
Transport Online - Vanaf half september herhaalprik corona voor 12-plussers

Vanaf half september herhaalprik corona voor 12-plussers

Vanaf half september herhaalprik corona voor 12-plussers
29-07-2022 14:09 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Naar verwachting kan vanaf half september iedere 12-plusser een herhaalprik tegen het coronavirus krijgen, schrijft zorgminister Ernst Kuipers in een brief aan de Tweede Kamer. Eerst zijn zorgmedewerkers met patiëntencontact en mensen met een verhoogd medisch risico aan de beurt en daarna mag de rest.

Volgens Kuipers is de herhaalprik nodig om de bescherming tegen de ziekte en sterfte op peil te houden. Het kabinet houdt rekening met een nieuwe coronagolf in het najaar.

Waarschijnlijk wordt met een geüpdatet vaccin geprikt, als blijkt dat deze beter beschermt dan de huidige vaccins. Deze prik moet eerst nog geregistreerd worden door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde het kabinet over te gaan tot een volgende vaccinatieronde. Een toename van het aantal infecties kan druk op de zorg veroorzaken en ook elders in de samenleving voor ontwrichting zorgen.

Voor 60-plussers is het mogelijk al de vijfde coronaprik. Eerst kregen zij de gewone serie van het vaccin, die meestal bestond uit twee prikken. Daarna kwamen zij in aanmerking voor een boosterprik en voor een zogenoemde herhaalprik.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden