Clicky

 
Transport Online - Politie wil boetes geblokkeerde automobilisten A35 kwijtschelden

Politie wil boetes geblokkeerde automobilisten A35 kwijtschelden

Politie wil boetes geblokkeerde automobilisten A35 kwijtschelden
29-07-2022 11:55 | Binnenland | auteur ANP

ALMELO - Twee mensen die donderdag waren gestrand achter een boerenblokkade op knooppunt Azelo in Twente, hebben van agenten een bekeuring gekregen toen ze probeerden te keren en weg te rijden uit de file die was ontstaan. Maar de politie zelf is het daar niet mee eens. "We doen er alles aan om te voorkomen dat die bekeuringen doorgaan. We kijken of we ze uit de systemen kunnen halen. Als mensen slachtoffer zijn van een blokkade, hoeven ze daar niet nog een keer extra de dupe van te worden", verklaart een politiewoordvoerster vrijdag.

Actievoerende boeren hielden donderdag urenlang knooppunt Azelo bij Almelo bezet. Dat leidde tot lange files in beide richtingen op de snelwegen A35 en A1. Twentse agenten kregen de opdracht om terughoudend te zijn naar mensen achter de blokkade, aldus de woordvoerster. "Zorg dat de veiligheid gehandhaafd blijft en dat mensen geen gevaar lopen. Als het niet lukt een einde te maken aan de blokkade, moet je kijken hoe je ervoor kan zorgen dat andere weggebruikers niet in gevaar worden gebracht, bijvoorbeeld door ze weg te leiden", aldus de woordvoerster.

De bekeuringen zijn volgens de Twentse politie opgelegd door twee motoragenten uit Rotterdam van de Landelijke Eenheid, die in de buurt waren en aanboden om te helpen. Zij hadden de opdracht om terughoudend te zijn niet meegekregen. "Ze hebben gevaar geconstateerd doordat iemand draaide op de snelweg, maar daar waren ze iets te vroeg mee. Daarna hebben we zelf veel mensen geholpen te keren zodat ze de snelweg veilig konden verlaten. Eigenlijk precies wat de bekeurde mensen zelf hebben gedaan."

Een van de twee bekeurde mensen, een man uit Borne, schreef op Facebook dat hij de boete kreeg voor overtreding van artikel 5 van de Wegenverkeerswet. De politie kon dit niet bevestigen. In artikel 5 staat dat het verboden is om gevaar te veroorzaken op de weg. Wie die regel overtreedt, zou maximaal zes maanden gevangenisstraf en een boete tot 9000 euro kunnen krijgen. Daarnaast mag iemand mogelijk tot twee jaar lang geen voertuig besturen.

Foto's

  • J.Roeland
    A.G.van Geffen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden