Clicky


Vliegtuigje maakt noodlanding en crasht tegen twee vrachtwagens

Vliegtuigje maakt noodlanding en crasht tegen twee vrachtwagens [+foto]
29-07-2022 10:39 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

HILDESHEIM - Donderdagavond 28 juli omstreeks 19.00 uur heeft een ultralicht vliegtuigje een noodlanding moeten maken in de Junkersstraße in het Duitse Hildesheim. Het vliegtuig was vanaf Hildesheim Airport vertrokken voor een testvlucht boven de stad. Tijdens de vlucht viel de rotor plotseling uit, waardoor het vliegtuig snel hoogte verloor.

De 71-jarige piloot zette een noodlanding in. Door de defecte rotor was het ultralichte vliegtuig slechts beperkt stuurbaar, zodat het tijdens de noodlanding eerst tegen een geparkeerde auto botste en vervolgens tegen twee geparkeerde vrachtwagens op het bedrijfsterrein in de Junkersstrasse crashte.

De piloot raakte lichtgewond tijdens de noodlanding, zijn 61-jarige copiloot bleef ongedeerd. Er is materiële schade ontstaan ​​aan zowel het ultralichte vliegtuig als de twee vrachtwagens en de auto.

Naast de politie waren ook een ambulance, een spoedarts en de brandweer van Hildesheim ter plaatse. Het is nog niet duidelijk waarom de rotor is uitgevallen. De politie van Hildesheim doet onderzoek.