Clicky

 
Transport Online - Snelweg A1 vrijgegeven, gedumpte bergen afval zijn opgeruimd

Snelweg A1 vrijgegeven, gedumpte bergen afval zijn opgeruimd

Snelweg A1 vrijgegeven, gedumpte bergen afval zijn opgeruimd
28-07-2022 13:56 | Weer en Verkeer | auteur ANP

APELDOORN - [update 14:09 uur] Het verkeer kan weer over de snelweg A1 rijden bij de afrit Voorst, ten oosten van Apeldoorn. De weg is donderdag rond 13.30 uur vrijgegeven, melden Rijkswaterstaat en de ANWB.

Actievoerende boeren hadden woensdagochtend in alle vroegte afval op de snelweg gedumpt. Dat deden ze uit protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet. In sommige gestorte spullen zat het kankerverwekkende asbest. Dat is weggehaald door een gespecialiseerd bedrijf. Het opruimen liep vertraging op omdat de eerste bedrijven die dat zouden doen, niet verder wilden gaan vanwege bedreigingen.

Uiteindelijk vond Rijkswaterstaat een andere aannemer om de weg schoon te maken. Die begon in de nacht van woensdag op donderdag met opruimen. Welk bedrijf dat is, kon een woordvoerder niet zeggen.

In Overijssel is de A1 nog wel dicht. Dat komt door een boerenprotest bij knooppunt Azelo. Het verkeer kan niet vanuit Rijssen richting dat knooppunt rijden. Ook de A35 tussen Hengelo en Azelo is in beide richtingen dicht.

Langs de A50 bij Apeldoorn waren woensdag hooibalen in brand gestoken. Vanwege de manier van demonstreren deden vier veiligheidsregio's in het oosten van het land, Rijkswaterstaat en de politie Oost-Nederland woensdag een oproep aan boerenactievoerders om te stoppen met onveilige acties.

Foto's

  • J.Roeland
    Renewi

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden