Clicky

 
Transport Online - Politie probeert afvaldumpers snelwegen op te sporen met beelden

Politie probeert afvaldumpers snelwegen op te sporen met beelden

Politie probeert afvaldumpers snelwegen op te sporen met beelden
28-07-2022 13:39 | Binnenland | auteur ANP

APELDOORN - Door beelden te bekijken probeert de politie alsnog duidelijk te krijgen wie verantwoordelijk zijn voor het dumpen van afval op snelwegen. "Door veel beelden veilig te stellen op verschillende manieren zorgen we ervoor dat we ook op een later moment verantwoordelijken kunnen achterhalen en waar mogelijk aanhouden", laat de politie Gelderland weten.

Op woensdag had de politie gemeld dat het "lastig" zou worden om te achterhalen wie strobalen, afval en asbesthoudende materialen in brand hebben gestoken op snelwegen.

De snelweg A1 in de buurt van Apeldoorn werd woensdagochtend geblokkeerd toen actievoerende boeren rommel op het wegdek dumpten. Aannemers die de weg zouden schoonmaken, trokken zich vervolgens terug na bedreigingen. De weg blijft waarschijnlijk dicht tot het einde van de donderdagmiddag.

De politie is in de nacht van woensdag op donderdag, en donderdag overdag naar eigen zeggen "consequent aanwezig op toe- en afritten" om daar te proberen "zo veel als mogelijk te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan".

Foto's

  • J.Roeland
    Renewi
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden