Clicky


Twee verdachten aangehouden voor schietincidenten Oss

Twee verdachten aangehouden voor schietincidenten Oss
28-07-2022 12:18 | Misdaad | auteur Redactie

OSS - De politie heeft woensdagmiddag twee verdachten in Veghel aangehouden voor de schietincidenten in Oss. Het gaat om een 25-jarige man en een 22-jarige man uit Veghel. Zij zijn ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek, meldt de politie donderdag.

Woensdag is de politie op meerdere plekken in Veghel binnengevallen. Naast de twee aanhoudingen heeft de politie ook meerdere vuurwapens en drugs in beslag genomen.

In de afgelopen weken vonden er meerdere schietincidenten op woningen in Oss plaats. De politie gaat er vanuit dat deze beschietingen niet willekeurig uitgevoerd zijn, maar onderzoek moet uitwijzen of dat ook zo is. De politie denkt dat deze verdachten betrokken zijn bij deze schietincidenten, daarom worden zij verdacht van poging doodslag/moord en van bedreigingen en vernielingen.

In de Schadewijk in Oss werden in een week tijd vier woningen beschoten. Het begon allemaal op vrijdagmorgen 15 juli met een woning aan de Merelstraat, daarna volgden huizen aan de Veekraal en opnieuw de Merelstraat (andere woning) en afgelopen vrijdagmorgen een woning aan de Vijversingel. 

Ondanks dat er geen gewonden vielen, was de impact voor de omgeving groot, aldus de politie.