Clicky

 
Transport Online - Knooppunt Azelo geblokkeerd, actievoerders barbecueën op snelweg

Knooppunt Azelo geblokkeerd, actievoerders barbecueën op snelweg

Knooppunt Azelo geblokkeerd, actievoerders barbecueën op snelweg
28-07-2022 13:57 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ALMELO - [update 13:58 uur] De snelwegen A35 en A1 rond knooppunt Azelo worden donderdagmiddag in beide richtingen geblokkeerd door een groep trekkers. De vluchtstrook is wel vrij, maar wordt niet gebruikt om de blokkade te passeren. De politie heeft gevraagd om ingesloten verkeer dat vaststaat tussen Rijssen en Azelo er langs te laten. Daaraan geven de demonstranten gehoor. De actievoerders zijn gaan barbecueën op de weg en zeggen dat zij rond 17.00 uur afgelost worden door een nieuwe ploeg demonstranten.

Bij de verkeersinformatiedienst van de ANWB is te zien dat de vertragingen rond de knooppunten Azelo en het nabijgelegen Buren oplopen. Ook op de omliggende wegen is het druk en neemt de vertraging toe. Volgens een ANP-fotograaf ter plaatse is er politie aanwezig, maar wordt er vooralsnog niet ingegrepen.

Een politiewoordvoerder laat weten de situatie op de wegen in de gaten te houden. "Als het nodig is, wordt er in afstemming met de gemeente opgetreden." Of dat gaat gebeuren bij de blokkade bij Almelo, kon de woordvoerder niet zeggen.

De afgelopen tijd zijn er regelmatig boerenprotesten op en bij snelwegen, waarmee wordt geprotesteerd tegen de stikstofplannen van het kabinet.

Vier veiligheidsregio's in het oosten van het land, Rijkswaterstaat en de politie Oost-Nederland deden woensdagmiddag al een oproep aan boerenactievoerders om te stoppen met onveilige acties. Woensdagochtend en in de nacht van woensdag op donderdag werden op meerdere snelwegen strobalen, afval en asbesthoudend materiaal gedumpt en aangestoken. Afgelopen nacht ontstonden meerdere auto-ongelukken op de A7 als gevolg van gestort afval. Niemand raakte daarbij gewond.

Op 15 juli overleed een 56-jarige motorrijder uit Amersfoort toen er op meerdere wegen in het land boerenacties waren. Ter hoogte van het Drentse Beilen blokkeerde een vrachtwagenchauffeur de snelweg, waarna een file ontstond en vervolgens een botsing tussen de motorrijder en een bestelbus. De vrachtwagenchauffeur en de bestuurder van de bestelbus worden verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions