Clicky

 
Transport Online - Opnieuw op en langs meerdere snelwegen hooibalen in brand gestoken [+foto's]

Opnieuw op en langs meerdere snelwegen hooibalen in brand gestoken

Opnieuw op en langs meerdere snelwegen hooibalen in brand gestoken [+foto's]
27-07-2022 22:31 | Weer en Verkeer | auteur Redactie | ANP

BREUKELEN  - Langs de A2 bij Breukelen staan hooibalen in brand, laat Rijkswaterstaat woensdagavond weten. Richting Amsterdam zijn twee rijstroken dicht. "Omdat de berm en omliggend groen momenteel erg droog zijn neemt de brandweer geen enkel risico en kan het blussen langer gaan duren."

Op beelden is te zien dat er op een nabijgelegen viaduct een trekker staat en een omgekeerde, Nederlandse vlag hangt. De omgekeerde vlag is de afgelopen tijd symbool geworden voor de boerenprotesten.

Volgens Rijkswaterstaat kan de actie voor afleiding zorgen bij weggebruikers en is het dus onveilig voor het verkeer.

Ook op de A1 bij Voorst en op de A50 bij Apeldoorn zijn opnieuw brandjes aangestoken. Flinke rookwolken trekken over het noordelijke deel van Apeldoorn. De snelweg is in zuidelijke richting afgesloten om het vuur te blussen. Op een viaduct, even verderop, staan tientallen mensen toe te kijken. Rond deze plek op de snelweg waren eerder vandaag ook al brandjes. Er is een tweede blusvoertuig en een waterwagen van de brandweer onderweg.

Op de oprit vanaf Kootwijk naar de snelweg A1 richting Apeldoorn zijn woensdagavond zo'n vier hooibalen en wat houten planken in brand gestoken. De brandweer kwam er aan te pas om het vuur te blussen. Het verkeer vanaf de Kootwijkerweg werd langs het brandje geleid. Een aannemer ruimt de resten op.

Eerder op de dag werd nog door onder meer Rijkswaterstaat, de politie Oost-Nederland en de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland aan boeren opgeroepen te stoppen met onveilige acties. Dit naar aanleiding van onveilige acties in het oosten van het land. "Wij begrijpen dat zij een signaal willen afgeven en respecteren dat zij uiting geven aan de zorgen die zij hebben. Dat recht hebben zij, net als ieder ander. Maar met het bewust in brand steken van strobalen, het dumpen van afval waaronder ook asbesthoudende materialen en het uitrijden van mest veroorzaken zij schade en onveilige (verkeers)situaties."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden