Clicky

 Spaans cabinepersoneel Ryanair staakt tot januari door

Spaans cabinepersoneel Ryanair staakt tot januari door
27-07-2022 17:24 | Buitenland | auteur ANP/DPA

MADRID - Het Spaanse cabinepersoneel van budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair gaat verder met zijn stakingen. Van augustus tot begin januari leggen de medewerkers elke week een keer het werk neer, kondigden vakbonden USO en SITCPLA aan. Zij stellen dat Ryanair de basisrechten die alle Spaanse werknemers hebben, niet respecteert.

Die rechten bestaan onder meer uit 22 verlofdagen en 14 wettelijke vakantiedagen, het uitvoeren van de Spaanse arbowet en het verhogen van de lonen tot het niveau van voor de coronapandemie. Om Ryanair te dwingen zich daaraan te houden staakten de stewards, stewardessen en pursers sinds eind juni al 18 dagen. Dat leidde volgens de Spaanse zender TVE tot zo'n 300 geannuleerde vluchten en 3000 vluchten die vertraagd waren.

De nieuwe acties betreffen tussen 8 augustus en 7 januari wekelijks een 24 uursstaking. Die vinden niet plaats op vrijdag, zaterdag of zondag. Volgens de Spaanse wet moeten tijdens stakingen minimumdiensten worden uitgevoerd. Daardoor vallen de annuleringen doorgaans mee. Op de stakingsdagen bij Ryanair moet bijvoorbeeld, afhankelijk van de luchthaven, tussen de 73 en 82 procent van alle vluchten gewoon worden uitgevoerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats