Clicky


Britse rechercheurs zoeken Roemeense Marius Mihai Draghici voor doden in vrachtwagentrailer Grays

Britse rechercheurs zoeken Roemeense Marius Mihai Draghici voor doden in vrachtwagentrailer Grays [+video]
27-07-2022 16:38 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

ESSEX - Rechercheurs die de tragische dood van 39 Vietnamese mensen in een vrachtwagentrailer in het Britse Grays in oktober 2019 onderzoeken proberen samen met internationale partners om een Roemeense man op te sporen. De 48-jarige Marius Mihai Draghici is nog altijd niet gevonden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de smokkel en de dood van de Vietnamezen. 

In de vroege morgen van woensdag 23 oktober 2019 werd de tragische ontdekking van de Vietnamese mannen, vrouwen en kinderen gedaan. In een koeltrailer geparkeerd op Eastern Avenue in het Britse Grays, Essex werden de lichamen van de 39 mensen gevonden.

De vrachtwagen was van Zeebrugge in België naar de haven van Purfleet in Essex gereden.

Elk van de slachtoffers en hun families hadden aanzienlijke sommen geld betaald aan een georganiseerde criminele groep waarvan de leden hen een veilige toegang naar Groot-Brittannië en een nieuw leven daar beloofden.

Die belofte sloeg echter om in een tragedie en de slachtoffers stikten in de trailer van de vrachtwagen die werd bestuurd door de Noord-Ier Maurice Robinson.

Na een uitgebreid onderzoek zijn tot nu toe tien mensen, onder wie Robinson, veroordeeld voor hun rol bij de dood van de 39 mensen. Hun straffen bedragen bij elkaar bijna 100 jaar.

39 Vietnamese onderdanen kwamen op tragische wijze om het leven toen ze in een vrachtwagen van Zeebrugge in België naar de haven van Purfleet in Essex reisden.

Marius Mihai Draghici

De Roemeense Marius Mihai Draghici wordt ervan verdacht deel uit te maken van het netwerk dat de reis van immigranten naar het Verenigd Koninkrijk coördineerde.

Draghici gaat ook door het leven met de aliassen Marius Mihai Selaru en Marius Lupu en werd geboren in de Roemeense stad Onesti. Hij is, volgens de Britse politie, werkzaam in de transportsector. Hij zou tevens specifieke connecties hebben in het Bacau-gebied van Roemenië en in Spanje.

Pogingen om hem op te sporen hebben nog niet tot succes geleid.