Clicky

 
Transport Online - FNV is eruit met Cargill: lonen stijgen automatisch mee met prijzen

FNV is eruit met Cargill: lonen stijgen automatisch mee met prijzen

FNV is eruit met Cargill: lonen stijgen automatisch mee met prijzen

UTRECHT - De FNV is er toch uitgekomen met voedingsmiddelenproducent Cargill. Onder druk van acties door de medewerkers is het concern akkoord gegaan met een cao van een jaar (per 1 augustus) waarin de salarissen meestijgen met de prijzen in de winkels. Ook krijgen de mensen er €100 bruto per maand en nog eens 3 procent bij. De leden van de vakbond mogen nu stemmen op dit resultaat.

De FNV is er toch uitgekomen met voedingsmiddelenproducent Cargill. Onder druk van acties door de medewerkers is het concern akkoord gegaan met een cao van een jaar (per 1 augustus) waarin de salarissen meestijgen met de prijzen in de winkels. Ook krijgen de mensen er €100 bruto per maand en nog eens 3 procent bij. De leden van de vakbond mogen nu stemmen op dit resultaat.

Ouderschapsverlof aangevuld

De automatische prijscompensatie gaat tot maximaal 5 procent per jaar. Verder vult het bedrijf het ouderschapsverlof negen weken lang aan tot 100 procent en komt er een goede afbouwregeling voor medewerkers die consignatiediensten draaien.

Acties gelukkig niet nodig

Jos Hendriks, bestuurder FNV Voedingsindustrie: ‘Dit resultaat is echt te danken aan de vastberadenheid van de FNV-leden bij Cargill. Zij hebben gedreigd met acties, maar gelukkig zijn die nu niet nodig.’

Vorige week een ultimatum 

De FNV stuurde vorige week een ultimatum aan de Amerikaanse multinational, nadat de onderhandelingen over de cao waren vastgelopen en de werknemers het eindbod van het bedrijf hadden afgeschoten.

Zo’n 600 mensen onder cao

De cao geldt voor zo’n 600 mensen op locaties in Amsterdam, Bergen op Zoom, Deventer, Rotterdam, Sas van Gent en Velddriel. In Nederland werken bij Cargill zo’n 2.300 mensen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden