Clicky


 


Verdachte filmde man die omkwam bij zwemmen in Den Bosch

Verdachte filmde man die omkwam bij zwemmen in Den Bosch
26-07-2022 14:48 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - De 53-jarige Bosschenaar die aangehouden is omdat hij mogelijk een man in hulpeloze toestand aan zijn lot heeft overgelaten toen die aan het zwemmen was en daarbij omkwam, heeft dat incident zelf gefilmd. De zwemmer is waarschijnlijk verdronken. Er zijn geen indicaties dat er sprake is van een misdrijf, meldt het Openbaar Ministerie .

"Op de gefilmde beelden is te zien dat het slachtoffer in het water is", aldus een woordvoerder van het OM. "Op een moment schiet de verdachte hem te hulp als duidelijk is dat hij in de problemen komt, maar in onze ogen was dat te laat. De vraag is nu wanneer de verdachte dat precies doorhad." Volgens de zegsman heeft de man het slachtoffer uiteindelijk uit het water gehaald. De videobeelden zou hij zelf aan de politie hebben gegeven.

Het slachtoffer, eveneens een 53-jarige man uit Den Bosch, kwam vrijdag om het leven in het IJzeren Kind, een meertje aan de Jan Heijmanslaan in zijn woonplaats. Hij was daar samen met de verdachte en kwam rond 15.30 uur in de problemen tijdens het zwemmen. De verdachte filmde dit alles met zijn mobiele telefoon.

Uit sectie op het lichaam van het slachtoffer komt naar voren dat hij niet om het leven is gekomen door een onwelwording, zoals een hartaanval, aldus het OM. "Er zijn aanwijzingen die passen bij een verdrinkingsdood." Toxicologisch onderzoek moet uitwijzen of de overleden zwemmer onder invloed was.

De verdachte is inmiddels vrijgelaten. Het onderzoek naar het incident gaat door. Daaruit moet blijken of de man verdacht wordt, en zo ja waarvan precies.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions