Clicky


74-jarige automobilist rijdt supermarkt binnen na aanrijding met vrachtwagen

74-jarige automobilist rijdt supermarkt binnen na aanrijding met vrachtwagen [+foto]
26-07-2022 14:43 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

BRAUNSCHWEIG - Een 74-jarige automobilist is dinsdag door een stuurfout dwars door de etalageruit van een supermarkt in het Duitse Braunschweig gereden. Bij het ongeval raakten twee vrouwen gewond.

Dinsdagochtend maakte een 74-jarige automobilst een stuurfout met zijn Seat Leon en botste op een vrachtwagen, waarbij de achterklep van de vrachtwagen beschadigd raakte. Hierna versnelde de bestuurder van de auto zijn voertuig dusdanig hard dat hij door een etalageruit van een supermarkt reed en pas ín de winkel tot stilstand kwam. Achter de etalageruit stonden schappen en vriezers die in de kassa werden geschoven.

Twee vrouwen die in de buurt van het ruit stonden raakten gewond. Een 87-jarige klant liep snijwonden op die ter plaatse konden worden behandeld.

Na deze aanrijding versnelde de bestuurder zijn voertuig, dat een automatische transmissie heeft, zodanig dat de auto door een etalageruit crashte en pas in de winkel tot stilstand kwam. Achter de ruit waren planken en vriezers die in de kassa werden geschoven. Een 69-jarige medewerker van de supermarkt is door de bewegende inventaris gewond geraakt en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De veroorzaker van het ongeval en zijn vrouw, die op de passagiersstoel zat, bleven ongedeerd. De auto moest worden weggesleept.

De politie heeft een een strafrechtelijke en administratieve procedure opgestart.

Foto's

  • J.Roeland
    COOP