Clicky

 
Transport Online - Man veroordeeld voor doodsbedreiging burgemeester Nieuwegein

Man veroordeeld voor doodsbedreiging burgemeester Nieuwegein

Man veroordeeld voor doodsbedreiging burgemeester Nieuwegein
26-07-2022 13:46 | Misdaad | auteur Redactie

UTRECHT - Een 51-jarige man uit Nieuwegein is dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur, waarvan 30 uur voorwaardelijk. De man heeft op 22 april 2022 de burgemeester van Nieuwegein meermaals met de dood bedreigd.

De Nieuwegeiner uitte zijn bedreigingen nadat boa’s een café sloten, op last van de burgemeester. Daarna ontstond een agressieve sfeer. De veroordeelde riep toen meermaals dat de burgemeester 'eraan' zou gaan en dat hij hem thuis of op het gemeentehuis zou opzoeken. Drie boa’s en een agent waren hier getuige van.

Volgens de officier van justitie gaat het om een ernstig strafbaar feit. Hij ziet dat bedreigingen van politici, waaronder burgemeesters en wethouders, steeds vaker voorkomen. “Het is dagelijkse kost helaas en wat mij betreft is de maat echt vol”, lichtte hij op zitting toe. “Het gaat om een burgemeester, een publiek persoon, iemand die zijn werk uitvoert en dat moet kunnen uitvoeren zonder angst te hebben dat er iets met hem of diens familie gebeurt vanwege zijn werk.”

Door een forse straf te eisen wil de officier van justitie een belangrijk punt maken: “Als straf en signaal naar de verdachte, maar ook als signaal naar de samenleving om te laten zien dat dit niet normaal is en dat we bedreigingen niet accepteren.” Daarom eiste de officier vandaag een taakstraf van 80 uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf, met een proeftijd van twee jaar. Uiteindelijk veroordeelde de rechter de man uit Nieuwegein tot een taakstraf van 80 uur, waarvan 30 uur voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden