Clicky

 
Transport Online - Meer evacuaties om bosbranden in noordoosten Duitsland

Meer evacuaties om bosbranden in noordoosten Duitsland

Meer evacuaties om bosbranden in noordoosten Duitsland
26-07-2022 12:08 | Buitenland | auteur ANP/DPA/BLOOMBERG

COTTBUS - Steeds meer mensen moeten evacueren vanwege de bosbranden in het noordoosten van Duitsland, waar honderden hectare natuur verloren zijn gegaan. Zo'n zeshonderd mensen in de deelstaat Brandenburg zijn in veiligheid gebracht.

De andere brand woedt zuidelijker in een natuurgebied in de deelstaat Saksen, bij de grens met Tsjechië. Beide landen hebben nu net als onder meer Frankrijk, Spanje en Portugal te maken met droogte, waardoor branden zich makkelijk kunnen verspreiden.

In het zuiden van Brandenburg proberen meer dan 150 brandweerlieden een brand onder controle te krijgen die een gebied van zo'n 800 hectare heeft getroffen. Een harde wind bemoeilijkt de bestrijding, vooral bij het dorp Rehfeld. Maandag raakten zeven brandweerlieden gewond.

De brand in een nationaal park in Saksen brak uit aan de andere kant van de landsgrens, vermoedelijk door een onvoorzichtige kampeerder. In Tsjechië zijn meerdere huizen verwoest en tientallen mensen, onder wie toeristen, geëvacueerd. Ook in dit gebied vormt de wind een probleem voor de brandbestrijding, waar hulpdiensten massaal voor zijn uitgerukt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden