Clicky

 
Transport Online - Van Moer Logistics neemt Broekman Logistics Antwerpen over

Van Moer Logistics neemt Broekman Logistics Antwerpen over

Van Moer Logistics neemt Broekman Logistics Antwerpen over
25-07-2022 08:57 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ANTWERPEN - Van Moer Logistics heeft de overname van Broekman Logistics Belgium Antwerp (BLBA), de voormalige VLS-group activiteiten, afgerond. BLBA biedt geïntegreerde logistieke oplossingen aan voor de chemische bulkindustrie, zoals het afvullen van vloeistoffen vanuit tankwagens naar drums en IBC’s en het ompakken van vaste stoffen (poeders en granulaten).

BLBA beschikt over vier seveso-locaties op rechteroever met in totaal 106.000m² gecombineerde opslagruimte voor gevaarlijke en niet-gevaarlijke goederen met een opslagcapaciteit voor 680 volle ISO tankcontainers. BLBA stelt 130 mensen tewerk en realiseerde in 2021 een jaaromzet van 33 miljoen euro.

Strategie

De overname past in de strategie van Van Moer Logistics om zijn aanbod voor de chemische sector verder uit te breiden en te verfijnen.
Jo Van Moer, Founder & CEO, Van Moer Logistics: “De cirkel in ons one stop shop-verhaal is nu voor zowel linker-als rechteroever rond. Met de overname van Group Van Loon eerder dit jaar alloceerden we reeds depot, cleaning- en repair activiteiten op de rechteroever, dankzij de toevoeging van BLBA beheren we nu ook een bijkomende afvullijn én extra opslagcapaciteit voor zowel gevaarlijke als niet-gevaarlijke goederen.“

One stop shop

Met de overname van BLBA vervolledigt Van Moer Logistics zijn one stop shop-dienstverlening op zowel de Antwerpse linker- als rechteroever. Naast de uitgebreide opslagcapaciteit kan de logistieke dienstverlener nu op beide oevers de volledige supply chain aanbieden voor tankcontainers. Zowel het transport, opslag (vol en leeg), opwarmen, afvullen, reinigen, controleren als het herstellen van de tankcontainers kan nu in-house én op beide oevers voorzien worden.

Deze unieke verticale integratie zorgt ook voor een verdere optimalisatie van de interne processen bij Van Moer Logistics. Alle huidige stromen zullen dan ook geanalyseerd worden en waar mogelijk bijgestuurd. Op deze manier gaat de dienstverlener ook actief de strijd aan tegen nutteloze kilometers en tunnelkosten, en zal er dus ook een grote milieuwinst geboekt worden.

Broekman Logistics scherpt strategie aan

Broekman Logistics focust zich voortaan volledig op de markten van speciale, verpakte chemicaliën, van constructie- en landbouwmachines en van industrial equipment in de breakbulk industrie. Broekman richt zich daarbij op internationale expeditie en toegevoegde waarde logistiek zoals productie, assemblage en de behandeling van spare parts in warehouses en terminals.

In lijn met deze vernieuwde strategie is Broekman Logistics inmiddels gestart met de bouw van een 60.000 m2 grote faciliteit in Weert, waar zij eindassemblage- en fabricagewerkzaamheden voor haar klanten gaat uitvoeren. Vanaf 2023 wordt vanuit de bestaande opslagfaciliteiten in Rotterdam, Born en Venlo de groei van huidige en toekomstige klanten gefaciliteerd.

De zeer succesvolle en voortdurend groeiende expeditie activiteiten in India, Polen, Nederland, Tsjechië en België worden verder uitgebreid. Vanaf de unieke Breakbulk terminals in Rotterdam blijven lange termijn klanten in de short-sea, metalen en duurzame energie-industrie bediend worden. De scheepvaartafdeling blijft de ruggengraat van het bedrijf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden