Clicky


Maarten Ducrot stopt volgend jaar als commentator bij NOS

Maarten Ducrot stopt volgend jaar als commentator bij NOS
24-07-2022 18:38 | Sport | auteur ANP

HILVERSUM - Maarten Ducrot stopt als commentator bij de NOS. Tijdens de laatste etappe van de Tour de France 2022 kondigde hij zijn afscheid aan. De Amstel Gold Race van volgend jaar wordt zijn laatste commentaarklus voor de NOS.

De oud-wielrenner zegt het een voorrecht te vinden dat hij de kans heeft gekregen om commentaar te mogen geven bij wielerwedstrijden. De laatste jaren heeft hij echter het gevoel dat hij niet meer de tijd krijgt om met de renners in het peloton te praten. Volgens Ducrot zijn er nu zoveel persmensen rond de wielerkoersen actief dat de renners nauwelijks nog tijd hebben om iedereen te woord te staan. "Dat gedrang, daar pas ik niet meer in", zei hij. "Misschien word ik te oud."

Na zijn actieve wielerloopbaan kwam hij in 2004 bij de NOS als opvolger van Erik Breukink. De inmiddels 64-jarige Ducrot viel op door zijn manier van commentaar geven, zeker in de jarenlange periode waarin hij samen met Herbert Dijkstra verslag deed van de Tour de France en andere grote wielerevenementen.

Ducrot bedankte zondag in de uitzending de NOS voor de kans die hij heeft gekregen als commentator. In de uitzendingen wilde hij vooral vertellen over zijn ervaringen als wielrenner. "Ik kan vertellen vanuit die renner. Ik ga niet op de tribune zitten. Dat laat ik over aan de andere pers", vertelde hij over zijn insteek als commentator. "Ik ga in het peloton kijken."

Ducrot vormde in de laatste twee weken van deze Tour een commentatorduo met Joris van den Berg. Stef Clement deed de eerste week met Van den Berg. Dijkstra nam enkele jaren geleden al afscheid van de Tour.