Clicky


Max Verstappen start vanaf tweede positie in GP van Frankrijk

Max Verstappen start vanaf tweede positie in GP van Frankrijk
24-07-2022 09:31 | Sport | auteur ANP

LE CASTELLET - Max Verstappen begint om 15.00 uur vanaf de tweede startpositie aan de Grote Prijs van Frankrijk. De Nederlander van Red Bull was in de kwalificatie alleen langzamer dan Charles Leclerc van Ferrari. De coureur uit Monaco start vanaf pole.

De grootste concurrent van Verstappen voor de wereldtitel reed het snelste rondje op Circuit Paul Ricard (1,30,872). Verstappen finishte na 1.31,176. Sergio Pérez, de ploeggenoot van Verstappen, kwam tot de derde tijd (1.31,335).

Verstappen ziet kansen voor de winst. Hij reed geen vlekkeloze kwalificatie. "En normaal gesproken hebben we een goede auto voor deze race", zei hij.

Carlos Sainz staat zondag voor een inhaalrace. De coureur van Ferrari moet na een motorwissel achteraan starten. Sainz offerde zich tijdens de kwalificatie op voor Leclerc en liet hem in zijn slipstream rijden. Leclerc profiteerde daar handig van en reed de snelste tijd.

Verstappen zegevierde vorig jaar op Circuit Paul Ricard. Hij leidt op dit moment het klassement voor het WK, met een voorsprong van 38 punten op Leclerc.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur