Clicky


 


Hevige gevechten in Oekraïense regio Cherson gemeld

Hevige gevechten in Oekraïense regio Cherson gemeld
23-07-2022 10:12 | Buitenland | auteur ANP/DPA/RTR

CHERSON - De Britse inlichtingendiensten melden hevige gevechten gedurende de afgelopen twee dagen in de zuid-Oekraïense regio Cherson, waar Kiev naar eigen zeggen een tegenoffensief heeft gelanceerd. Het Oekraïense leger heeft volgens de Britten een strategisch belangrijke brug over de Dnjepr bij de stad Cherson weten te bombarderen.

Volgens de Britse informatie zetten de Russen artillerie tegen Oekraïense troepen in vanaf de oever van de Inhoelets, een zijrivier van de Dnjepr. Naar eigen zeggen heeft het Oekraïense leger in de door Rusland bezette regio meer dan duizend Russische soldaten omsingeld.

Aan het begin van de Russische inval in Oekraïne in februari werd het gebied ten zuiden van de rivier Dnjepr snel ingenomen door Russische troepen, die vanuit de Krim aanvielen. De provinciehoofdstad Cherson, op de noordelijke oever van de Dnjepr, viel daarbij ook in Russische handen.

De Antonivsky-brug bij Cherson is de enige oversteek over de Dnjepr die in de buurt van de stad ligt. De brug zou zwaar beschadigd zijn geraakt door de Oekraïense aanvallen. De Russen hebben reparaties uitgevoerd, aldus de Britten. Onduidelijk is in hoeverre de brug gebruikt kan worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions