Clicky

 
Transport Online - Vakantieverkeer veroorzaakt files op Europese wegen

Vakantieverkeer veroorzaakt files op Europese wegen

Vakantieverkeer veroorzaakt files op Europese wegen
23-07-2022 10:07 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Mensen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming moeten op een aantal wegen in het buitenland rekening houden met files. Zo is het in Frankrijk onder meer druk op de A7, de Autoroute du Soleil. In zuidelijke richting bij Valence staat er 17 kilometer file en is de vertraging een uur, meldt de ANWB.

Volgens een woordvoerder van de verkeersdienst wordt het langzamerhand drukker op de buitenlandse wegen. "Vooral op de A7 zie je de drukte, maar ook bij een aantal tunnels in Oostenrijk en Zwitserland." Zo moeten vakantiegangers die in Zwitserland op de A2 richting de Gotthardtunnel rijden, rekening houden met wachttijden van maar liefst twee uur.

Ook op de weg richting Slovenië staat er een uur file richting de Karawankentunnel. Verder is er in Zuid-Duitsland een uur vertraging op de A8 richting Salzburg door 10 kilometer file.

De ANWB verwacht dat het in Frankrijk zaterdag vooral erg druk zal worden op de wegen naar het zuiden en dat de piekuren tussen 08.00 uur en 15.00 uur zullen zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions