Clicky

 
Transport Online - Tarweprijs daalt naar niveau van voor Russische inval in Oekraïne

Tarweprijs daalt naar niveau van voor Russische inval in Oekraïne

Tarweprijs daalt naar niveau van voor Russische inval in Oekraïne
23-07-2022 00:05 | Financieel | auteur ANP/AFP

CHICAGO - De prijs van tarwe is vrijdag flink gedaald op de belangrijkste markten ervoor in de Verenigde Staten en Europa. De tarweprijs daalde tot een niveau dat voor het laatst werd waargenomen voor de Russische invasie in Oekraïne. De daling volgt op het akkoord dat Oekraïne en Rusland eerder op vrijdag sloten, waarmee zij de uitvoer van graan vanuit Oekraïense havens via de Zwarte Zee ondanks hun oorlog garanderen.

In de VS daalde de tarweprijs op de beurs in Chicago met 5,9 procent. In Europa ging de tarweprijs zelfs met 6,4 procent omlaag.

Wereldwijd is dan ook verheugd gereageerd op de graanovereenkomst tussen Rusland en Oekraïne. De twee landen produceren samen ongeveer 30 procent van de tarwe-export van de wereld. Tijdens de ondertekeningsceremonie sprak VN-chef António Guterres van een "baken op de Zwarte Zee". En hij verduidelijkte: "Een baken van hoop, mogelijkheden en opluchting in een wereld die het meer dan ooit nodig heeft."

Vervolgens riep Guterres Rusland en Oekraïne op het akkoord wel ook daadwerkelijk uit te voeren. Want analisten zijn bang dat de bereidheid van Rusland daartoe laag zal blijken. Ondanks de daling van de tarweprijzen op vrijdag, waren zij dus nog wat sceptisch over het vermogen van het akkoord om de problemen op de wereldwijde voedselmarkt definitief op te lossen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden