Clicky

 
Transport Online - Verbreding A1 Apeldoorn - Twello in het najaar van 2022 van start

Verbreding A1 Apeldoorn - Twello in het najaar van 2022 van start

Verbreding A1 Apeldoorn - Twello in het najaar van 2022 van start
22-07-2022 14:40 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DEN HAAG - De verbreding van de A1 tussen Apeldoorn Zuid en Twello is aanbesteed en in maart 2022 door Rijkswaterstaat aan Heijmans Infra B.V. opgedragen. Er worden aanvullende onderzoeken uitgevoerd en de verbreding wordt tot in detail ingemeten en ontworpen. De eerste vergunningaanvragen zijn al de deur uit; binnenkort volgen er meer. Aan het einde van 2022 starten de eerste verbredingswerkzaamheden.

Niet alleen wordt de A1 verbreed. Ook alle bijbehorende aansluitingen, bruggen en viaducten worden aangepast of geheel vernieuwd. Dit geldt ook voor knooppunt Beekbergen en de verzorgingsplaatsen De Paal en Vundelaar.

Tot nu toe is de verbreding van dit deel van de A1 nog niet zichtbaar voor weggebruikers en omwonenden. Maar dat gaat veranderen. Aan het einde van 2022 starten de eerste werkzaamheden buiten.

Rijkswaterstaat begint met het verwijderen van bomen op de locaties waar de weg verbreed gaat worden. Uiteraard zal dit volledig worden gecompenseerd met de aanplant van nieuwe bomen en struiken. Dit is ook zo vastgelegd in het Tracébesluit A1 Apeldoorn-Azelo en het bijbehorende Landschapsplan.

Vanaf 2023 starten de daadwerkelijke verbredingswerkzaamheden; dit duurt zeker tot eind 2024. De werkzaamheden zijn naar verwachting in april 2025 klaar. Tot die tijd kunnen weggebruikers en omwonenden last hebben van hinder van deze werkzaamheden. Rijkswaterstaat doet er alles aan om dit zo veel mogelijk te beperken.

De A1 is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Toenemend (vracht)verkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost, tussen Apeldoorn en Azelo. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en de economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken we samen met de regio aan het vergroten van de capaciteit op dit deel van de A1.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden