Clicky

 
Transport Online - Intocht 104e Vierdaagse komt op gang in Nijmegen

Intocht 104e Vierdaagse komt op gang in Nijmegen

Intocht 104e Vierdaagse komt op gang in Nijmegen
22-07-2022 14:20 | Binnenland | auteur ANP

NIJMEGEN - De feestelijke intocht van de 104e Vierdaagse over de Sint Annastraat in Nijmegen is vrijdag aan het begin van de middag al volop aan de gang. Dat is volgens de organisatie vrij vroeg in vergelijking met andere jaren. Waarschijnlijk wil een deel van de ruim 35.000 lopers over de finish zijn voor de zon doorbreekt. Het kan dan volgens de weerdienst nog vrij warm worden in Nijmegen.

Het Rode Kruis had het vrijdagmorgen rustig. Op de medische posten zijn volgens een woordvoerster 251 lopers aan blaren behandeld. Daarnaast moesten 351 wandelaars geholpen worden voor onder meer spierkramp of een verstuikte enkel.

De eerste deelnemers aan de Vierdaagse waren vrijdagmorgen voor 09.00 uur alweer terug in Nijmegen. Als allereersten kwamen twee rolstoelers binnen, die al jarenlang tegen elkaar strijden om de allersnelste te zijn. Kort daarna arriveerde de eerste loper.

De Vierdaagselopers worden langs de kilometerslange Via Gladiola met marsmuziek en applaus binnengehaald door ruim 100.000 toeschouwers. Vanwege de intocht is Nijmegen vrijdagmiddag afgesloten voor doorgaand verkeer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden