Clicky


CEVA vernieuwt de European Lead Logistics Provider-overeenkomst met

CEVA vernieuwt de European Lead Logistics Provider-overeenkomst met
12-07-2011 10:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Marcel van der Voort
CULEMBORG - CEVA Logistics, een van ’s werelds meest toonaangevende supply chain management bedrijven, heeft haar samenwerking met Honda UK Manufacturing (HUM), een dochteronderneming van de multinational autofabrikant Honda, vernieuwd. Het bestaande contract is met drie jaar verlengd.

CEVA Ground Europe, gevestigd in Antwerpen, België, blijft de Europese inkomende logistieke activiteiten van Honda beheren, door onderdelen van leveranciers van meer dan 40 locaties in Europa te verzamelen en zorg te dragen voor het transport hiervan naar de HUM fabriek in Swindon, UK. Deze door CEVA Ground verzorgde oplossing, maakt dat de onderdelen worden geleverd, behandeld en correct gepresenteerd, zodat ze voldoen aan de vereisten van HUM's bouw programma. De logistieke operator beheert zowel derde vervoerders en transporteurs, als transport planning en controle-activiteiten.

Daarnaast zal CEVA Network Engineering, volledige KPI rapportage en vracht factuur auditing bieden om ervoor te zorgen dat de hoge kwaliteitsnormen van HUM gehandhaafd blijven. Het brede scala aan diensten dat wordt geboden aan de klant wordt ondersteund door geavanceerde CEVA IT-oplossingen. Deze voorzien HUM van inzicht in dit onderdeel van hun supply chain, door middel van event management services, van collectie tot aan levering. Met behulp van dezelfde processen zal CEVA Ground ook de retour van lege verpakkingen controleren.

CEVA Ground biedt een volledig pakket aan transport management diensten voor grensoverschrijdend transport in Europa. Zij richt zich op continue waardecreatie binnen transport, het verminderen van kosten door het verlagen van de CO2-uitstoot door middel van vrachtconsolidatie en efficiënte routeplanning.

Wouter Coppens, Managing Director van CEVA Ground Europe, verklaarde: "In samenwerking met HUM hebben we de afgelopen twee jaar gewerkt aan het ontwikkelen en implementeren van een efficiënte fabrieksklaar collectiedienst, die voldoet aan de veranderende en in ontwikkeling zijnde behoeften van de business van HUM. We zijn ervan overtuigd dat CEVA Ground, dankzij haar brede expertise, bewezen netwerk en uitstekende IT-infrastructuur, in staat is om HUM van efficiënte oplossingen te voorzien, en daarmee hun supply chain te verbeteren en te voorzien van een toenemende waarde. De vernieuwing van dit contract is het bewijs van de uitstekende en succesvolle samenwerking tussen CEVA en HUM: het zal ons in staat stellen de effectiviteit van de toeleveringsketen van de klant te verhogen door middel van een verdere uitrol van verbeterde logistieke planning diensten."

Dave Taylor, Divisional Manager, Parts Logistics van HUM, verklaarde: "Ons belangrijkste doel was om een efficiëntere supply chain te creëren. En om dit te bereiken, hebben we gezorgd voor meer flexibiliteit en zichtbaarheid van onderdelen, en het verlagen van kosten bij een lagere totale uitstoot. De beslissing om dit contract te verlengen is gevoed door de sterke en positieve relatie met onze partner en door het besef dat CEVA veel ervaring heeft, evenals gekwalificeerde mankrachten en een transparante aanpak. "