Clicky


KLM: overstappers op Schiphol kunnen weer ruimbagage meenemen

KLM: overstappers op Schiphol kunnen weer ruimbagage meenemen
22-07-2022 11:13 | Algemeen | auteur ANP

AMSTELVEEN - Reizigers die met KLM van een Europees land via Schiphol naar een andere Europese bestemming vliegen kunnen weer ruimbagage meenemen. Donderdag weigerde de Nederlandse luchtvaartmaatschappij ruimbagage nog in te checken. Dat deed KLM om problemen die een dag eerder door een storing bij het bagagesysteem op Schiphol waren ontstaan te kunnen oplossen.

Door het verbod op ruimbagage kon KLM zoveel mogelijk koffers die tijdens de storing waren achtergebleven nasturen naar passagiers. Dat is nog niet in alle gevallen gebeurd, maar KLM gaat daar vrijdag mee verder.

De storing aan het bagagesysteem zelf was woensdag alweer opgelost. De problemen donderdag waren de "naweeën daarvan", liet een woordvoerder weten.

De bagage is al langer een groot probleem op Schiphol, al heeft dat meer te maken met personeelstekorten. Koffers hopen zich op de luchthaven op. Daarnaast hebben reizigers op het vliegveld de afgelopen tijd last gehad van vertragingen, annuleringen en lange wachttijden. Ook op andere Europese luchthavens spelen dergelijke problemen.