Clicky


Nieuwe GLS-partners in Servië en Kroatië

Nieuwe GLS-partners in Servië en Kroatië
07-07-2011 16:06 | Bedrijfsnieuws | auteur Marcel van der Voort
AMSTERDAM - De GLS-groep neemt twee nieuwe landen op in zijn Europese netwerk, via nieuwe, regionale en goed gepositioneerde partners. In Kroatië verzorgt ZUMEx voor GLS de leveringen, in Servië AKS Express Kurir. Omgekeerd bedient GLS sinds juni voor beide partners de andere Europese landen.

Duitsland, Italië en Frankrijk zijn voor zowel Kroatië als Servië belangrijke handelspartners. De EU is goed voor ongeveer 55 procent van het handelsverkeer van de twee Zuidoost-Europese landen. "Om ervoor te zorgen dat de pakketten van onze klanten op een betrouwbare en snelle manier hun bestemming bereiken, werken we met sterke, regionale partners. Zo vullen we ons Europese netwerk aan met twee nieuwe en waardevolle bouwstenen", aldus Rico Back, CEO van de GLS-groep. Deze vorm van samenwerking stelt GLS bovendien in staat ook de weinige Europese landen waar de groep niet met eigen bedrijven actief is, toch effectief te bedienen.

De nieuwe netwerkpartner ZUMEx is een van de drie grootste pakketdienstverleners in Kroatië. AKS Express Kurir is op het gebied van expresszendingen marktleider in Servië. Het aanbod van de bedrijven varieert van pakket- en expressdiensten tot warehousing. ZUMEx werkt vanaf vijf locaties inclusief een hub en wil verder uitbreiden; er zijn nog vijf andere depots gepland. In Servië werkt AKS Express Kurir vanuit 20 distributiecentra en een hub.



Samenwerking met strategisch voordeel
Na de snelle uitklaring in het land van bestemming bezorgen de partners de GLS-pakketten binnen 24 uur in het hele land. Alleen levering op de Kroatische eilanden vergt vanwege de wachttijden bij de veerdiensten wat meer tijd. Beide pakketdiensten zijn overigens ook op zaterdag actief. Kroatië is via dagelijkse lijndiensten tussen de Sloveense GLS-hub in Ljubljana en Zagreb aangesloten op het GLS-netwerk. Servië haakt in op het netwerk via de route Subotica, Szeged, Boedapest en maakt daar gebruik van de GLS-hub.

GLS werkt al sinds 1 april met de twee nieuwe partners voor de bezorging van pakketten. In juni hebben ook deze partners zelf hun productaanbod uitgebreid tot internationale pakketverzending. De zendingen worden bezorgd via het sterk vertakte Europese GLS-netwerk, dat inmiddels 42 landen beslaat.

"Zolang we ervoor zorgen dat we in heel Europa uniforme producten en diensten aanbieden, beschikken we over een strategisch marktvoordeel", aldus Marko Jankovic, COO bij ZUMEx. Ook Aleksandar Stanojevic, Managing Partner bij AKS Express Kurir, benadrukt het toenemend belang van internationale verbindingen: "Onze klanten kijken steeds vaker over de grenzen van Servië en verwachten van ons als marktleider ook hoogwaardige vervoersoplossingen voor het verzenden van hun pakketten naar het buitenland. Dankzij de samenwerking met GLS kunnen wij die kwaliteit nu in heel Europa bieden." Beide pakketdiensten verwachten door deze stap extra te zullen groeien.



Veiligheid en transparantie non-stop
GLS en de nieuwe partners hanteren dezelfde hoge kwaliteitsnormen, zoals de klanten van GLS gewend zijn. Dit geldt niet alleen voor de fysieke infrastructuur, maar ook op het terrein van veiligheid, transparantie en de ondersteunende moderne technologie. Dankzij speciaal ontworpen interfaces tussen de Track & Trace-systemen kunnen de verzenders bovendien op elk gewenst moment online informatie opvragen over de actuele status van hun goederen. Zoals overal in Europa worden ook de pakketten in Kroatië en Servië tijdens het transport gescand. Daarnaast volgen ZUMEx und AKS Express Kurir evenals GLS in veel landen hun voertuigen per satelliet, waardoor het transport nog eens extra wordt beveiligd.