Clicky

 
Transport Online - Moeder Duits gezin Veluwemeer overleden, vader en kind nog zoek

Moeder Duits gezin Veluwemeer overleden, vader en kind nog zoek

Moeder Duits gezin Veluwemeer overleden, vader en kind nog zoek
21-07-2022 20:49 | Binnenland | auteur ANP

BIDDINGHUIZEN - De moeder uit het Duitse gezin van vier dat donderdagmiddag tijdens het kanovaren op het Veluwemeer in problemen kwam, is overleden. Naar de vader en een kind wordt nog gezocht, aldus de politie. Een ander kind ligt in het ziekenhuis.

De politie kreeg rond 15.00 uur de melding dat een kind te water was geraakt, waarna meerdere hulp- en reddingsdiensten uitrukten. Een 7-jarige meisje uit het gezin werd gevonden op een boei en naar het ziekenhuis gebracht, aldus de Kustwacht Nederland en de politie. Het lichaam van de vrouw werd rond 15.40 uur gevonden en uit het water gehaald bij het eiland De Ral. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren, maar die hulp mocht niet meer baten. De kano is gevonden nabij het eiland De Snip. Beide eilanden liggen midden in het meer.

De politie meldt dat snel duidelijk werd dat nog meer mensen in het water lagen, Daarop is met onder meer helikopters en reddingsboten gezocht naar de vader en het andere kind, volgens de Kustwacht een 5-jarig meisje. Ook werd gebruikgemaakt van een sonar, waarmee de brandweer en de politie kunnen kijken of er iets onder water ligt. De zoektocht gaat donderdagavond nog door, maar is gericht op het bergen van de slachtoffers, aldus de politie. De kans dat de twee het ongeluk hebben overleefd, is klein.

Onduidelijk is nog waardoor het gezin in moeilijkheden kwam. Aangenomen wordt dat het gezin één kano heeft gehuurd en daarna door onbekende reden water heeft gemaakt - "bijvoorbeeld door een snellere boot die langs kwam varen" - of dat de kano is omgeslagen, aldus een woordvoerder van de Kustwacht. Het gezin droeg geen reddingsvesten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions