Clicky

 
Transport Online - Vakbonden bereiken cao-akkoord met Blue Amigo

Vakbonden bereiken cao-akkoord met Blue Amigo

Vakbonden bereiken cao-akkoord met Blue Amigo
21-07-2022 17:11 | Financieel | auteur Redactie | Esther van der Wal

UTRECHT - De FNV en het CNV hebben een akkoord bereikt met Blue Amigo (voorheen Waterbus) over een cao. In een ultieme poging om het vastgelopen overleg vlot te trekken, zijn zij eruit gekomen met het bedrijf dat het openbaar vervoer regelt over het water tussen Rotterdam en de Drechtsteden.

De belangrijkste afspraken: een cao die loopt van 1 januari 2022 tot 31 december 2022. In die periode krijgen de werknemers er 3,75% loon bij en gaat hun weekendtoeslag omhoog met €0,50 per uur. Verder hoeven zij minder diensten te werken.

Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer: "We zijn blij dat Blue Amigo er uiteindelijk voor kiest om de werkdruk van de mensen direct te verlagen en dat ze met betere loonvoorstellen komen, om nieuwe mensen aan te trekken. Dit was hard nodig. Stakingen waren anders onvermijdelijk."

Het cao-eindbod van de directie is vorige maand unaniem afgewezen door de leden van de vakbonden (alle werknemers). Sinds de overname van Waterbus door Blue Amigo is de werkdruk enorm gestegen. Van der Gaag: "Langere werkdagen, meer belasting in het weekend, het grote personeelstekort: voor de werknemers werd het ondraaglijk."

Bij Blue Amigo werken 75 mensen. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden