Clicky

 Amerikaanse president Joe Biden besmet met coronavirus

Amerikaanse president Joe Biden besmet met coronavirus
21-07-2022 16:35 | Buitenland | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - [update 18:58 uur] De Amerikaanse president Joe Biden is besmet met het coronavirus. Hij is positief getest en vertoont zeer milde symptomen, meldt het Witte Huis. Zijn behandelend arts noemde vermoeidheid en een droge hoest als symptomen, die woensdag voor het eerst de kop opstaken. De arts voorziet een spoedig herstel voor de 79-jarige president.

"Mensen, het gaat goed met me. Bedankt voor jullie bezorgdheid", twitterde de president een tijdje na de bekendmaking. Hij zegt zich onder meer bezig te houden met allerlei telefoontjes.

Biden werd tegen corona gevaccineerd en kreeg ook twee boosters. Hij neemt nu Paxlovid, een antiviraal medicijn. Hij heeft zich afgezonderd in het Witte Huis en zal zijn taken gedurende die tijd volledig blijven uitvoeren en via videoverbindingen vergaderingen bijwonen. Zodra hij negatief op het virus test, zal Biden zijn werk weer in persoon hervatten, zei zijn woordvoerster Karine Jean-Pierre. Tot dan geeft het Witte Huis dagelijks een update over de gezondheid van de president.

Bidens positieve test valt samen met een stroom van nieuwe coronabesmettingen in de VS, die volgens de officiële cijfers tussen 120.000 en 130.000 per dag schommelt. Gezondheidsexperts vermoeden echter dat het ware aantal dagelijkse besmettingen in het land vele malen hoger ligt, meldde The Washington Post. Sommige experts repten zelfs van ongeveer 1 miljoen nieuwe gevallen per dag. De onderschatting van het aantal besmettingen zou komen door een gebrekkige dataverzameling en het vele thuistesten.

Net als elders in de wereld worstelen de VS met de jongste omikron-subvariant BA.5. Deze subvariant neemt het snel over van andere omikronvarianten omdat hij gemakkelijk de immuniteit van eerdere infecties en vaccins kan ontwijken, waardoor het risico op herbesmetting toeneemt.

Dinsdag kondigde ook het Huis van Afgevaardigden-lid Bennie Thompson aan dat hij positief had getest op het coronavirus. Thompson is de voorzitter van de Huis-commissie die de aanval van 6 januari 2021 op het Capitool onderzoekt. Hij zal deze donderdag niet persoonlijk verschijnen op wat wellicht de laatste hoorzitting van de commissie is deze zomer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,103
  Diesel1,924

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions