Clicky

 
Transport Online - Kans op pilotenstaking bij Lufthansa deze zomer

Kans op pilotenstaking bij Lufthansa deze zomer

Kans op pilotenstaking bij Lufthansa deze zomer
21-07-2022 14:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/DPA

FRANKFURT - Er is een kans dat piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa nog deze zomer gaan staken. Vakbond Vereinigung Cockpit heeft een ledenraadpleging daarover uitgeschreven, al is daar nog geen datum voor bekend. Volgens insiders kunnen de bij Vereinigung Cockpit aangesloten piloten vanaf half augustus al het werk neerleggen.

Ondanks het uitschrijven van de ledenvergadering heeft zowel de vakbond als Lufthansa deze week nog aangegeven bereid te zijn tot onderhandelen. Maar na zes gespreksronden zijn de onderhandelingen over een nieuwe loonovereenkomst vastgelopen, meldt de bond in een intern bericht. Volgens Vereinigung Cockpit heeft Lufthansa geen bespreekbaar loonbod gedaan. De bond wil dit jaar 5 procent meer loon en volgend jaar een automatische inflatiecorrectie.

Op de achtergrond speelt ook de strategie van het bedrijf. In het verleden spraken Vereinigung Cockpit en Lufthansa af dat er voor de Duitse luchtvaartmaatschappij gegarandeerd 352 toestellen vliegen die uitsluitend mogen worden gevlogen door de circa 5000 gezagvoerders en eerste officieren die onder de cao vallen. Lufthansa kondigde echter dit jaar plannen aan voor een nieuwe luchtvaartmaatschappij waarbij piloten minder betaald worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden