Clicky


 


FNV doet oproep aan Nokia: kom met eerlijke loonsverhoging

FNV doet oproep aan Nokia: kom met eerlijke loonsverhoging
21-07-2022 12:01 | Financieel | auteur Redactie

HOOFDDORP - Medewerkers van Nokia in Hoofddorp roepen het techbedrijf op om met een beter bod te komen voor hun lonen. Samen met de FNV hebben zij een petitie opgesteld die al door meer dan de helft van de circa driehonderd mensen bij de multinational is ondertekend.

Kim Baudewijns, bestuurder FNV ICT: "Het concern draait goed, maar wil zijn personeel daar niet van mee laten profiteren. In de cao-onderhandelingen schermen ze met een collectieve loonsverhoging van 1 procent. Dat is veel te weinig en betekent een grote val in koopkracht voor de werknemers."

De FNV wil dat de salarissen van de medewerkers meegroeien met de stijgende prijzen in de winkels (automatische prijscompensatie) en dat ze er daarnaast €100 bruto per maand bij krijgen. Ook eist de vakbond goede secundaire afspraken, waaronder een thuiswerkvergoeding van €3 per dag.

Baudewijns: "Het bedrijf heeft het de afgelopen jaren financieel lastig gehad. Daarom zijn de medewerkers akkoord gegaan met lage salarisverhogingen. Inmiddels gaat het veel beter, mede dankzij de inzet van al deze mensen. Nokia heeft netto sales gedraaid van €22,2 miljard in 2021 en twee goede eerste kwartalen dit jaar. Het is niet meer dan normaal dat de werknemers hier iets van terugzien in plaats van dat ze erop achteruitgaan."

De petitie van het personeel loopt nog enkele weken en wordt na de zomer aangeboden aan de directie.  

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions