Clicky


Beurtvaartadres benoemt Peter Sierat als nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen

Beurtvaartadres benoemt Peter Sierat als nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen
30-06-2011 09:39 | Bedrijfsnieuws | auteur Marcel van der Voort
NOOTDORP - Peter Sierat, algemeen directeur TLN, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Beurtvaartadres. Daarnaast is Sierat aangesteld als voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Vervoeradres.

Peter Sierat neemt als voorzitter Raad van Commissarisen het stokje over van Dick van den Broek-Humphreij, voormalig algemeen directeur van EVO, die op 8 juni 2011 afscheid nam. Met de overgang van het voorzitterschap van de kant van de verladers (EVO) naar die van de logistieke dienstverleners (TLN), wordt benadrukt dat Beurtvaartadres en Stichting Vervoeradres faciliterend zijn voor de gehele logistieke sector.

Voorafgaand aan zijn huidige directiefunctie bij TLN, was Peter Sierat directielid van een van de grootste Nederlandse logistieke dienstverleners. Vanuit beide functies brengt hij ervaring en kennis in op het gebied van logistieke dienstverlening en belangenbehartiging. Met Stichting Vervoeradres wil Peter Sierat verder werken aan de vernieuwingen in de Algemene Vervoercondities (AVC). Met Beurtvaartadres wil hij de reeds in gang gezette digitale product- en dienstverlening meer inhoud en vorm geven, waarbij het belang van de gehele logistieke keten voorop staat.

Stichting Vervoeradres is sinds 1946 het expertisecentrum voor (algemene) voorwaarden binnen de logistieke keten. Zij faciliteert de logistieke keten met tweezijdige, breed geaccepteerde algemene voorwaarden (zoals de AVC) en geeft voorlichting over het gebruik ervan. De stichting onderhoudt internationale contacten, gericht op het verbeteren van de rechtspositie van de partijen in de logistieke keten, zoals geformuleerd in het CMR-verdrag.

De organisatie Beurtvaartadres is al meer dan tachtig jaar de specialist op het gebied van (digitale) formulieren en (digitale) diensten voor de logistieke keten. Beurtvaartadres is onafhankelijk en handelt namens de ondernemersorganisaties EVO, Goederenvervoer Nederland, Nederlandsch Binnenvaartbureau en Transport en Logistiek Nederland.