Clicky

 
Transport Online - Internationaal Arbitrageforum voor Luchtvaart komt in Den Haag

Internationaal Arbitrageforum voor Luchtvaart komt in Den Haag

Internationaal Arbitrageforum voor Luchtvaart komt in Den Haag
21-07-2022 09:45 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - [update 12:19 uur] Den Haag wordt de zetel van het nieuwe Internationaal Arbitrageforum voor Luchtvaart. Dat is bekendgemaakt tijdens de internationale luchtvaartshow van Farnborough in Engeland. Het is de bedoeling dat het forum vanaf augustus een belangrijke rol gaat spelen bij arbitrage of bemiddeling in geschillen tussen commerciële en private luchtvaartpartijen.

Wethouder Saskia Bruines van Den Haag is verheugd over de komst van The Hague Court of Arbitration for Aviation, zoals het forum internationaal gaat heten. Dat ziet ze als waardevolle toevoeging aan het toch al grote netwerk van organisaties in de hofstad op het gebied van recht en arbitrage. Bijvoorbeeld ook het Internationaal Strafhof is hier gevestigd.

De precieze locatie van het forum is nog niet bekend. Er zijn nog verschillende locaties voor in de race. Binnenkort zal hierover meer duidelijk worden. Het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI), dat al bestaat sinds 1949, regelt straks de administratie voor de arbitrage- en bemiddelingsprocessen.

Hoeveel werkgelegenheid de nieuwe aanwinst de stad oplevert, kan een woordvoerder van de gemeente Den Haag niet direct aangeven. Dat cijfer zal sowieso wisselend zijn, afhankelijk van de luchtvaartzaken die er behandeld gaan worden. Het forum gaat daarnaast ook arbitrage- en mediationopleidingen verzorgen voor bijvoorbeeld luchtvaartadvocaten. Verder zal de organisatie een jaarlijkse luchtvaartconferentie in Den Haag organiseren.

Tot nu toe was er nog geen vergelijkbare organisatie die zich bezighield met wereldwijde arbitrage in luchtvaartgeschillen. In Den Haag leeft niet alleen trots dat het forum naar Nederland komt, maar wordt ook al gedacht aan verdere mogelijkheden. De ambitie is om op een gegeven moment het werkveld uit te breiden naar bijvoorbeeld de ruimtevaart.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden