Clicky


Militairen reanimeren wandelaar tijdens Vierdaagse

Militairen reanimeren wandelaar tijdens Vierdaagse
20-07-2022 23:37 | Binnenland | auteur ANP

NIJMEGEN - Twee militairen hebben woensdag tijdens de Vierdaagse het leven van een wandelaar gered, zo meldt de Koninklijke Landmacht. Ze hebben de man, die ze tijdens hun wandeltocht op het parcours zagen en waar het niet goed mee ging, met succes gereanimeerd.

De korporaals Shirley en Esther spraken de man aan, maar kregen geen reactie. "Ze onderzochten hem en Shirley is vervolgens direct gaan reanimeren, terwijl Esther hulp haalde. Gelukkig boden Britse medici direct ondersteuning."

De hulpverleners en het slachtoffer zijn van de zon afgeschermd met een poncholiner, een soort deken. De man kwam na anderhalve minuut reanimeren weer bij bewustzijn en is met een ambulance afgevoerd.

Commandant van Kamp Heumensoord luitenant-kolonel John Haasnoot heeft de militairen bedankt en ze een schildje overhandigd. Eerder op woensdag werd al bekend dat opvallend veel Vierdaagselopers na binnenkomst in Nijmegen last kregen van hitteklachten en flauwvallen. Het Rode Kruis kreeg woensdagmiddag wegens de drukte bij de behandeltent assistentie van verpleegkundigen van Defensie.